dimecres, 2 de març de 2016

GUERRA CIVIL

Hola blogueeers d’història!!

Com esteu? Molts exàmens? Penseu que ja estem arribant a la recta final, és més, d’aquí poc setmana santa i uns quants dies de relax.

Avui ens remuntarem als inics de la guerra civil, ja estem parlant d’un passat més proper a nosaltres, ja que els nostres besavis o rebesavis la van viure.

La nostra professora ens va exposar una frase que deia;

La Guerra Civil és fruit del fracàs del pronunciament del 19 de Juliol de 1936.”

En la meva opinió aquesta frase és certa, ja què el cop d’estat moltes guarnicions militars van ajuntar-se i també els sectors civils de falangistes i carlins.
Al haver-hi aquest clam popular contra els rebels, doncs es van veure obligats a canviar el cap del govern hi van posar-hi José Giral, el qual va decidir dissoldre l’exèrcit i lliurar armes a les milícies dels sindicats i els del Front Popular.
La insurrecció va triomfar  a tota l’Espanya interior on predominaven el recolzament dels partits conservadors a zones com Sevilla o Saragossa. Però va fracassar el bàndol de les forces obreres i d’esquerres a les zones del País Basc, Catalunya.. entre d’altres.

Finalment penso que tot va relacionat, ja què una cosa no passa si anteriorment no ha hagut algun fet que hagi causat a la posterior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada