dimecres, 26 de novembre del 2014

IMPERIALISME

Hola!


La biblioteca de Brooklyn retira el cómic 'Tintin en el Congo' por racistaAvui us parlaré d’una activitat que vam fer relacionada amb  l’imperialisme. Ens vam basar amb unes fotografies del còmic del tintin, “Tintin al Congo”. Aquest còmic esta relacionat amb l’imperialisme perquè es pot veure on en Tintin, el qual sempre va acompanyat del seu gos, Milú,  tracta amb superioritat als de raça negra i vol colonitzar el país d’Àfrica, també es veuen fotos on hi ha un tren de fusta, jo ho relaciono a aquest  perquè esta creat amb mà d’obra, el qual segurament ho van fer els de raça negra ja que estaven sota les lleis dels blancs. Tintin, va vestit de explorador, ja que porta un barret que l’identifica molt bé.

jo vaig descriure la seguent foto, de la qual vaig dir;

La vida de les colònies, estaven dominades per els blancs. Àfrica era un territori que estava sotmès a la potència colonitzadora, eren colònies d’explotació.  Només veient el tren de fusta, és pot veure que darrera d’aquest tren ha hagut molta mà d’obra barata i molta feina, no és veu clarament si darrera d’aquesta feina ha hagut esclavitud, però en aquells temps hi havia bastanta explotació econòmica. Les autoritats occidentals buscaven moltes matèries primeres, i a l’Àfrica hi ha moltes terres per poder obtenir-les econòmicament .  Àfrica esta sotmesa al racisme, només els volien per les terres i estaven colonitzats per tots, però només per interès i per lo que podien obtenir d’allà. Però els de raça negra no podien manar, ells només podien obeir a les lleis dels blancs. La  diferència entre la gent colonitzadora i els colonitzats era evident en la seva vestimenta, ja que el colonitzadors anaven vestits més elegants i els colonitzats seguien vestint la seva roba indígena i amb influències colonitzadores.  Aquests països colonitzats van tenir un avenç en les seves infraestructures però ha benefici dels colonitzadors perquè en necessitaven transportar totes les matèries que treien. 



Aquest còmic va esta portat al judici per que la gent creia que hi havia  molt racisme, i que els de raça negra estan menys desenvolupats i els blancs l’expansió imperialista.

Els indigents els caracteritzaven per tenir la pell negra , flegmàtics , de cabells negres i crespos , nas extravagant , llavis voluminosos , astut , negligent , mandrós. En canvi els de raça blanca  és caracteritzaven per tenir la pell blanca , musculosos , sanguinis , ulls blaus , cabells rossos i ondulats , agut , i es corregeix per lleis.
 
Des de el meu punt de vista, potser  no s’ha havia d’haver portat al jutjat, ja que era el que passava aleshores.. 
 
 
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada