dimecres, 5 de novembre del 2014

REVOLUCIÓ INDUSTRIAL

Benvinguts!!!

Avui parlaré sobre la pel·lícula de Daens, que tracta de les desigualtats que havia a la Revolució industrial i de la manera de com vivien. Aquí es on van començar les revolucions, en que la gent hi ha no volia que hi hagués el sufragi censatari sinó que volia que hi hagués el sufragi universal. Daens, el protagonista de la pel·lícula era un capellà el qual estava a favor del poble, estava a favor de que es revolucionessin i que volguessin votar sobre el sufragi universal. Però aquí hi havia un problema, i era que Daens era un capellà, es a dir estava dins de l’església la qual no s’escoltava al poble només s’escoltaven als rics que eren els que podien aportar diners i als que eren creient de Déu com ells. Daens els va disgustar en voler ajudar-los abans al poble que no pas a la pròpia església. També et marca amb molta claredat les diferencies dels rics i dels pobres, les condicions de vida...


Des de el meu punt de vista, gràcies a la revolució industrial van haver molts canvis, ja que van aportar moltíssimes coses bones.

 En aquella època els rics abusaven dels nens pobres, els posaven a treballar amb màquines molt insegures, i a vegades molts nens morien fent la feina, gràcies als temps que estem això no passa, ja que tots disposem d’uns altres drets i ara amés als nens se’ls obliga a estudiar. També hi havia un excés d’hores i dies que s’havia de treballar a la fàbrica, per una misèria de recompensa, inclús a vegades no rebien res. Ara les coses han millorat, ara tothom que treballa rep el seu salari i les seves recompenses i no hi ha un abús d’hores, i també es pot tenir festius, ara es pot tenir dies per tu o per la teva família, cosa que abans, era impensable. A la pel·lícula també vaig veure que els ajudants del empresari abusaven de les dones que treballaven a la fàbrica, aquí entraria la violació, una cosa molt mal vista des de sempre, a hores d’ara dins les fàbriques alo millor no hi ha violacions, però a fora segons a quin lloc ni segueix havent-ne.


Bé, jo crec que de la pel·lícula de  Daens no canviaria res, ja que t’explica lo bo i lo dolent de la revolució industrial  i la posició en la que estaven. També et fa la comparació dels rics i dels pobres i això t’ajuda a veure amb mes claredat les diferencies que hi podien haver.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada