dimecres, 15 d’octubre de 2014

REVOLUCIÓ FRANCESA


Avui presentaré un llibre anomenat Au revoir, Marie, en el qual tracta d’uns nois que somien amb la revolució francesa, i explica fets que passen aleshores. Aquest llibre és basa en les diferències que arribaven haver en aquells temps, com els camperols havien de pagar impostos als privilegiats, perquè poguessin mantenir les tradicions de les festes.

El fet que em va impactar més del llibre era el que quan els burgesos anaven a buscar als diners als camperols, si no els hi donaven eren capaços de mata’ls, perquè sinó ells eren els que els havien de pagar-los. El rei era molt estricte i poc observador. 

A mi personalment no m’hagués agradat gens haver de viure en aquestes situacions, havien de ser molt dures i difícils. Ja que per tenir un plat a taula havies de treballar durant tot el dia, i tot i així, hi havia vegades que ni el pa tenies. L’altra cosa que també hem va cridar molt l’atenció era lo de la sal, que tan si volies com si no, l’havies de comprar, i barata no n’era gens.
Aquest llibre m’ha fet reflexionar, que hem d’apreciar amés no poder el que tenim i no ens podem queixar de com vivim. Ja que molta gent ha viscut èpoques pitjors, basant-me en el sistema econòmic i en la igualtat de les persones. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada